Грижа за мазната кожа

Дата: 21 Окт 2017

 

Грижа за мазната кожа

При мазната кожа количеството на секретираните мазнини от кожата на лицето, под влияние на хормоналната система е силно увеличено. Характеризира се с мазен блясък, разширени пори и черни точки. Този тип кожа е проблемен и често склонен към различни възпаления и раздразнения. Освен хормоналния дисбаланс, една от причините за омазняването на кожата е недостига на подхранващи хранителни вещества. Предимството на мазната кожа е, че ако тя бъде подхранвана и обгрижвана добре, старее значително по-бавно.

 

14 утвърдени в годините ефективни продукта и натурални съставки, които подпомагат грижата за мазна кожа:

1.       Масло от жожоба - намалява производството на мазнини и редуцира порите;

2.       Арганово масло – богато на витамини и антиоксиданти;

3.       Конопено масло - абсорбира се добре, а съдържанието на линолова киселина действа противовъзпалително;

4.       Куркума – антиоксидантно и противовъзпалително действие;

5.       Масло от чаено дърво- антивирусно и антигъбично действие;

6.       Канела – има антибактериални свойства;

7.       Сода за хляб- премахва излишното омазняване, почиства порите и мъртвите клетки;

8.       Лимон – има почистващи и стягащи кожата свойства;

9.       Ябълков оцет – почиства, балансира и успокоява кожата;

10.   Кисело мляко и мед - подпомагат почистването на порите и успокояването на кожата;

11.   Салицилова киселина - тя е изолирана за първи път от кората на бяла върба. Регулира обновяването на кожата и подпомага премахването на мъртвите клетки. Салициловата киселина действа противовъзпалително и антибактериално. Има противовъзпалително и заздравяващо действие;

12.   Гликолова киселина - помага за изчистването на мъртвите клетки на кожата. Тя е естествено производно на захарната тръстика - заличава повърхностните белези, фините линии и малкте бръчки;

13.   Бензоил пероксид - предотвратява запушването на порите и образуването на комедони;

14.   Хиалуронова киселина- подпомага задържането на влага в кожата и запазването на плътността ѝ, като я прави гладка и опъната.

 

Какви продукти използват хората с мазна кожа и какво е тяхното действие:

 

Почистващи продукти

Редовното  почистване и измиване на мазната кожа е изключително важно. Продукти на основата на гел или пяна са утвърдени и широко ползвани от хората с този тип кожа. Не бива обаче да се прекалява с почистването, както не е препоръчителна и употребата на груби почистващи скрабове, защото това може да доведе до пресушаване и различни възпаления на кожата.

 

Тонери

Подходящи за мазната кожа са тонерите съдържащи салицилова киселина. Салициловата киселина регулира обновяването на кожата и подпомага премахването на мъртвите клетки. Салициловата киселина действа противовъзпалително и антибактериално. Има противовъзпалително и заздравяващо действие.

 

Серуми

Най-добрите серуми за мазна кожа съдържат съставки, които подпомагат поддържане на порите чисти, което от своя страна предотвратява последващи противовъзпалителни процеси. Серумът осигурява хидратиране на мазната кожа и я подхранва с необходимите хранителни вещества.

 

Овлажнители

Препоръчително е да се ползват такива овлажнители, които не са комедогенни (не запушват порите).

 

Масла за лице

Маслата за лице осигуряват необходимото подхранване, хидратация и защита. Те са богати на антиоксиданти и подпомагат подмладяването. Подходящи масла за мазна кожа, са такива които съдържат някои от изброените по-горе продукти, а именно - масло от жожоба, от чаено дърво, арганово масло, конопено масло и други, които не запушват порите.
 

Маски за лице

Маските от кисело мляко или мед изключително много подпомагат почистването на порите и успокояването на кожата.

 

 

Ето и няколко съставки и продукти, които е желателно да се избягват при мазна кожа, защото могат да я раздразнят: алкохол, синтетични аромати, физически груб скраб.

 

АКО СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА ВИ Е БИЛО ПОЛЕЗНО, ХАРЕСАЙТЕ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ -  https://www.facebook.com/beautyspot.bg/  И ЩЕ МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ СТАТИИ, НОВИНИ И ПРОМОЦИИ!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе