Грижа за комбинираната кожа (кожа от смесен тип)

Дата: 21 Окт 2017

 

Грижа за комбинираната кожа (кожа от смесен тип)

Комбинираната кожа е комбинация от сухa и мазнa кожа. Обикновено Т-зоната е мазна, а зоните извън нея е суха. При комбинираната кожа се наблюдава комбинация от бляскави участъци, запушени пори и малки бръчици в сухите участъци. Тонът на кожата обикновено е неравен и могат да се видят големи пори на носа. Комбинираната кожа изисква баланс между поддържането на свръх производството на себум и намаляване омазняването в Т-зоната, усилия за намаляване на фините линии и бръчици в сухите участъци, както и третиране на сухите участъци. Използват се продукти, които работят както за мазните, така и за сухите части.

 

11 утвърдени в годините ефективни продукта и натурални съставки, които подпомагат грижата за комбинирана кожа

1.       Жожоба - регулира мастната секреция и успокоява раздразненията;

2.       Грейпфрут, лимон - имат почистващи и стягащи кожата свойства;

3.       Розмарин – почистващ и тонизиращ ефект;

4.       Кисело мляко и мед - подпомагат почистването на порите и успокояването на кожата;

5.       Хиалуронова киселина - осигурява влага в кожата;

6.       Гроздови семки – омекотяват малките бръчици, успокояват възпаленията и раздразненията. Предотвратяват загубата на влага и свиват порите;

7.       Лавандула – има антибактериално действие, освежава и успокоява кожата;

8.       Шафрен – силни антиоксидантни свойства;

9.       Кисело мляко (млечна киселина) - има мек пилинг ефект и кожата става по-тънка и по-гъвкава. Действа хидратиращо и рН-регулиращо;

10.   Краставица - силно хидратиращи свойства и способност да задържа влагата в кожата, подхранвайки я в дълбочина. Има лек избелващ ефект;

11.   Арника – противовъзпалително и стимулиращи кръвообръщението свойства.

 

 

Какви продукти използват хората със смесена кожа и какво е тяхното действие:

 

Почистващи продукти

Ежедневното почистване с мек продукт без аромати е изключително важно при грижата за смесена кожа, но трябва да се внимава да не се прекали и кожата да се изсуши и раздразни. Най-широко използвани са натуралните почистващи гелове. Сапуните могат да пресушат кожата и да предизвикат дразнене.

 

Тонери

Тонерът помага да се премахне излишното омазняване и да се доставят на кожата необходимите подхранващи съставки. Най-подходящи за смесен тип кожа са тонери, които балансират производството на себум и хидратират кожата.

 

Серуми

Най-добрите серуми за комбинирана кожа са тези, които са насочени към балансиране на свръх производството на мазнини (себум), минимизиране и отпушване на порите и поддържане на кожата чиста.

 

Овлажнители

Овлажнителят хидратира кожата и ѝ осигурява максимална еластичност. Когато подбирате овлажнител за комбинираната кожа, потърсете такъв, който не е комедогенен (няма да запушва порите). Овлажнителите с хиалуронова киселина действат също много добре на смесения тип кожа.

 

Масла за лице

Растителните масла за лице хидратират и подхранват кожата. Те съдържат основно мастни киселини и антиоксиданти, които са необходими за здрава, подхранена и красива кожа. Можете да използвате масла за лице с някои от горе изброените утвърдени и ефективни продукти и съставки.

Маски за лице

При комбинирана кожа може да се прилагат маски за лице един или два пъти седмично, за да се премахне свръх омазняването в Т-зоната. Маски с розмарин и жожоба действат чудесно при смесен тип кожа, като почистват, регулират мастната секреция и успокоява раздразненията. Маските с кисело мляко и мед също действат много добре като регулират и успокояват.

 

 

Ето и няколко съставки, който е желателно да се избягват при комбинирана (смесен тип) кожа, защото могат да я пресушат и раздразнят: алкохол, синтетични аромати; сулфати и груби скрабове.

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе