Най-ефективните природни съставки за борба с акне

Дата: 21 Сеп 2017

 

Най-ефективните природни съставки за борба с акне

Едни от най-ефективните природни средства в борбата с акне са лайка, масло от чаено дърво, сяра, кора от върба, зелен чай и бяла (каолинова) глина. По-долу можете да се запознаете накратко и с тяхното противовъзпалително, почистващо и регулиращо действие върху проблемната кожа:

 

Лайка
Още от древността лайката се е използвала за поддържане красотата на кожата и косата. Тя има мощни противовъзпалителни свойства, които помагат за намаляване на сухота, зачервяванията и дразненото на кожата.  Лайката има бърз успокояващ ефект и затова не случано е избирана като съставен елемент в много кремове и лосиони.

 

Масло от чаено дърво

Маслото, извлечено от чаеното дърво притежава силни антибактериални свойства. Има анти-вирусен, анти-бактериален и анти-гъбичен характер. В състояние е да овладее дори едни от най-упоритите стафилококови инфекции. Когато се използва в грижата за акнетична кожа в борбата с различни бактериии, способностите на маслото от чаено дърво са сравними с бензоил пероксида, което го прави отлична природна алтернатива на химическите съставки.

 

Сяра
Сярата е едно от най-древните средства за крижа за кожата и борба с акнето, което все още се използва активно и в специализираната козметика. Сярата абсорбира по естествен начин свръх произведената мазнина и себум и улеснява лечението на възпалението, както и помага за ексфолирането на мъртвите клетки на кожата.

 

Кора от върба

Кората от върба е естествен източник на салицилова киселина, която помага за премахването на мъртвите клетки. Тя пречиства кожата от токсините и отпушва порите. Има леко изсушаващ ефект и е много използвана за хора с мазна кожа и склонна към акне.

 

Зелен чай

Зеленият чай също има мощни противовъзпалителни и анти-бактериални свойства, които обуславят неговите предимства в употребата му в козметиката. Зеленият чай изключително много помага при лечението на акне и директно убива бактериите.

В допълнение, зеленият чай е и силен антиоксидант, което го прави невероятен лечител и отличен избор за подобряване на цялостното здраве на кожата.

 

Бяла глина (каолинова глина)

Бялата глина (каолиновата глина) е с много широко приложение в козметиката, поради финната структура, мекота, абсорбиращите свойства и адаптивността към всички типове кожа. Нежно почиства, ексфолира, извлича токсините и подобрява кръвообръщението.

Каолиновата глина е ефективен продукт за свиване на порите и премахване на черните точки по лицето. Тя прави кожата на лицето изключително гладка.

 

Горе изброените природни средства, утвърдени и изпитани в годините от много хора в борбата с акне могат да се потърсят и ползват под най-различна форма – домашни маски, измивни средства, лосиони, тонери, овлажнители, кремове, хранителни добавки и други.

 

АКО СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА ВИ Е БИЛО ПОЛЕЗНО, ХАРЕСАЙТЕ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ -  https://www.facebook.com/beautyspot.bg/  И ЩЕ МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ СТАТИИ, НОВИНИ И ПРОМОЦИИ!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе