4 храни, които ще ви помогнат да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи

Дата: 12 Юли 2018

4 храни, които ще ви помогнат да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи

 

Лятото е сезонът, когато най-лесно можем да си набавим естествен витамин D и да добием мечтания бронзов загар. Въпреки че това е желанието и целта на повечето от нас, лятото все пак е и сезонът, когато най-лесно можем да изгорим кожата си, ако не сме разумни и не се пазим от вредните слънчеви лъчи. Изследователи са установили, че определени храни могат да подпомогнат естествената протекция на най-големия човешки орган – кожата, която се оказва изключително чувствителна и податлива на увреждане, раздразнения и изсушаване.

 

Начинът на хранене може сериозно да намали риска от изгаряне на кожата през лятото. Храната би могла да подпомогне способността на тялото да бъде здраво и да се защитава от прекомерно излагане на слънце. Нашите ентусиасти в здравословното хранене от BeautySpotви предлагат четири храни, които са доказано полезни за здравето на вашата кожа през лятото. 

 

  1. Цитруси - Цитрусовите плодове (лимон, лайм, портокал, грейпфрут) са богати на витамин C. Проучвания са доказали, че продължителен прием на витамин C и витамин E може да намали риска от изгаряне. Освен, че са богати на витамин C, цитрусите съдържат антиоксиданти, които защитават клетките от рак на кожата.

 

 

  1. Моркови - Въпреки че всички свързваме морковите със здравето на очите и зрението, истината е, че те също предпазват и кожата. Морковите са най-добрите източници на бета-каротини, които защитават кожата от вредните слънчеви лъчи.

 

 

  1. Ягоди - Ягодите съдържат комбинация от антиоксиданти и витамин C, които предпазват от изгаряне. Освен това ягодите могат да служат и като натурален лек след изгаряне. Ако се направят на каша и след това се намаже изгорялото място, ще облекчат болката и ще засилят възстановителните процеси.

 

 

  1. Бадеми - Бадемът е един от най-добрите източници на витамин E, който възстановява кожата след прекомерно излагане на слънце. Бадемите също съдържат съставки, защитаващи тялото от UV-лъчите и появата на бръчки и изсушаване. Затова ви съветваме да си вземете едно пакетче бадеми следващия път, когато ще ходите на плаж или на басейн!

 

 

От Beauty Spot също ви препоръчваме да се погрижите за здравето на кожата си през лятото като използвате нашите натурални продукти, за които можете да разберете повече тук. И не забравяйте, здравословните храни са само допълващ, а не основен метод за слънцезащита и не могат напълно да заменят жизненоважното нанасяне на слънцезащитен крем (повече за вредните UV лъчи и как да предпазите кожата си от тях можете да намерите в предходната ни статия). Освен ягодите и бадемите, не забравяйте да сложите в плажната кошница слънцезащитното мляко, а най-добре се намажете още преди да излезете от вкъщи или от хотела!

 

Автор: Мирела Минкова

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе