Три лесни начина да почистите четките си за грим с натурална козметика

Дата: 29 Май 2018

 

 

Три лесни начина да почистите четките си за грим с натурална козметика

 

 

Почистването на четките за грим е досадна, но изключително необходима процедура, която повечето от нас имат склонност да пренебрегват. Според едно проучване, 61% от жените, които използват четки, ги почистват по-рядко от веднъж месечно или никога, а това, макар и да е често срещана грешка, може да има негативни последствия върху кожата ни. Ако останат дълго време непочистени, четките за грим се наслояват с бактерии, които след това се пренасят върху кожата и могат да доведат до нежелани ефекти като задръстване на порите, поява на черни точки и пъпки.

 

Някои професионални гримьори съветват да почистваме четките си след всяко ползване, но разбира се, повечето от нас нямат време за това. Все пак, ако се гримирате всеки ден, препоръчваме ви да ги почиствате поне веднъж на две седмици. Що се отнася до начина на почистване, различните експерти препоръчват различни методи: някои твърдят, че най-добрият начин е да ги накиснете в шампоан за коса, други – в почистващо олио, трети използват специално предназначени за това препарати…

 

Истината е, че няма един универсален метод за почистване, който да е по-добър от другите. Но добрата новина е, че можете лесно и ефективно да почистите четките си за грим от наслоените остатъци от грим и бактерии използвайки единствено натурални продукти! Ето три изпитани метода, които препоръчваме:

 

  1. Почистване с бебешки шампоан

 

Освен за къпането на вашия бебок, бебешкият шампоан е и отлично средство за почистване на четки за грим! Може да звучи странно, но всъщност има логично обяснение за това: тъй като шампоаните за бебета са разработени със специална лека формула без агресивни вещества, служат перфектно и за почистване на синтетични и естествени четки, без да повреждат крехкия им косъм.

 

Начин на използване: Нанесете няколко капки бебешки шампоан в почистена длан на ръката си или гъба за баня и започнете да топите предварително намокрената четка с внимателни въртеливи движения. След това отмийте шампоана и изключително леко изстискайте космите на четката, без да променяте естествената им посока. Ако водата, която изтича от тях е оцветена, повторете процедурата докато не стане прозрачна. Изсушете четките внимателно с чиста кърпа или салфетка, или ги оставете легнали в хоризонтална позиция, за да изсъхнат естествено.

 

Препоръчан продукт: Измиващ бебешки гел/шампоан за коса и тяло на Fleurance Nature

 

  1. Почистване и омекотяване с арганово масло

 

Ако сте редовни читатели на блога ни, сигурно сте забелязали, че редовно препоръчваме аргановото масло за разнообразни нужди. Това е, защото тази натурална съставка има многобройни полезни свойства, и почистването и омекотяването на косъма е едно от тях.

 

Начин на използване: За тази проста натурална рецепта ще имате нужда от само два продукта – 100% чисто арганово масло и антибактериален течен сапун. Смесете 2 части арган с 1 и ½ части сапун в чист съд и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Това е! Самото почистване на четките се прави по същия метод като описания по-горе с бебешки шампоан.

 

Препоръчан продукт: 100% чисто арганово масло на Fleurance Nature

 

 

 

  1. Почистване с пяна или гел за лице

 

И не на последно място, ето един бърз и лесен метод, за който единственият необходим продукт по всяка вероятност вече е част от ежедневната ви рутина – почистваща пяна или гел за лице.

 

Начин на използване: Внимателно разтъркайте малко количество от продукта в космите на предварително намокрената четка, без да променяте посоката им. След това отмийте и леко изстискайте четката. Повторете процеса, докато водата, изтичаща при отмиването и изстискването стане прозрачна. Изсушете четките внимателно с чиста кърпа или салфетка, или ги оставете легнали в хоризонтална позиция, за да изсъхнат естествено.

 

Препоръчан продукт: Нежно почистваща пяна за лице с Алое Вера и Бамбук на Fleurance Nature

 

 

Ако прилагате един или повече от тези методи редовно, не само ще избегнете замърсяването на кожата си, но и четките ви ще издържат по-дълго време и нанасянето на грима ще бъде по-прецизно и ефикасно!

 

Поръчайте на www.beautyspot.bg или на тел.: +359 889 501666

 

АКО СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА ВИ Е БИЛО ПОЛЕЗНО, ХАРЕСАЙТЕ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ -  https://www.facebook.com/beautyspot.bg/  И ЩЕ МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ СТАТИИ, НОВИНИ И ПРОМОЦИИ!

 

БЮТИСПОТ БГ ЕООД е оторизиран дистрибутор и вносител на  за България.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе