Златни правила за идеално чиста кожа! Как да премахвате грима от лицето без да оставяте непоправими щети?

Дата: 18 Фев 2018

Нашето лице е атакувано ежедневно от грим, различни замърсители, мъртви клетки и много други! От съществено значение е да се защити здравето на кожата, за да се предотврати запушването на порите, както и преждевременните признаци на стареене.

 

Да почистваме ли лицето сутрин и вечер, дори и да не ползваме грим?

Да, сутрин и вечер почистването на лицето не трябва да се забравя. Кожата се нуждае от регулярно почистване, не само поради необходимостта от премахване на остатъците от грима, а също така и за да се предотврати запушването на порите от натрупаните замърсители и от мъртвите клетки, които също очакват да бъдат премахнати.

Виждате ли често малки пъпчици на лицето си? Голяма е вероятността появата им да се дължи на лошото премахване на остатъците от грим или липсата на регулярно почистване!

 

Как да почистваме правилно кожата на лицето?

 

Първо изберете продукт, който отговаря на вашия тип кожа.

 

Сухите кожи, следва да привилегироват овлажняващите кремообразни тоалетни млека или етеричните масла с повече мазнини. Така кожата ще се овлажни, омекоти и ще се избягне допълнителното ѝ изсушаване.

За областта на очите можете да ползвате флорална вода от синя метличина. Синята метличина освежава, успокоява и поддържа влажността на кожата, като намалява признаците на умора. Хората със суха кожа трябва да избягват водоустойчивия грим, тъй като почистването му изисква многократни търкания на кожата, което допълнително я наранява и изсушава. Почиствайте сухата кожа с мек памучен тампон напоен в тоалетно мляко или друго почистващо масло, с нежни кръгообразни движения, без прекомерен натиск и изтегляне. Възможно е, ако желаете, да се изплакнете след това със студена вода (само ако водата ви не е твърде твърда или минерализирана вода), за да затегне порите и да тонизира кожата. Можете също да използвате тоник.

Алтернатива на тоалетното мляко може да бъде питейна вода, в която сте разтворили няколко капки – например арганово масло или друго растително олио с почистващи функции.

Мицеларната вода не е подходяща за прекалено суха кожа, защото изисква много повече овлажняващи агенти и мастни киселини, съдържащи се в по-големи количества в различните растителни или тоалетни млека!

Веднъж седмично можете да нанесете подхранваща маска, която да възстанови свежестта и сияйния блясък на кожата.

Сухата кожа също изисква, веднъж на десетина дни да се ексфолира, за да се премахнат мъртвите клетки. Френската марка за БИО козметика Fleurance Nature имат специално разработен нежен ексфолиращ крем с отмиване (скраб) за лице с плодови киселини и микрозърна от жожоба, подходящ за всички видове кожа, включително и суха такава.

 

Смесените до мазни кожи, както и чувствителните кожи, могат да се насладят на невероятния почистващ и омекотяващ ефект на мицеларната вода.

Мицеларната вода е идеална за почистване на всички видове кожа и е специално проектирана и препоръчителна за чувствителна кожа.

Мицеларната вода е комбинация от вода и "амфифилно" вещество, което е способно да разтваря мазнините и ефективно отстранява мазнините, праха и замърсяванията по кожата. Това амфифилно вещество се разтваря във вода под формата на изключително фини частици. Тези микрочастици приемат формата на така наречените "мицели". С леко пенеща текстура, мицеларната вода е отличителна, тъй като съчетава свежестта на воден разтвор с ефективността на маслото за премахване на грима. Всичко това с лесна и ефективна стъпка, която комбинира премахването на грима с грижа за кожата, и не изисква от вас да изплаквате лицето си, благодарение на нежното му почистване. Мицеларната вода е подходяща дори и за най-чувствителната кожа!

Мицеларната вода на Fleurance Nature е обогатена със синя метличина (cornflower) и алое вера, и намалява подпухналостта и освежава уморените очи, като същевременно предотвратява дразненето, често причинено от почистването.

 

След почистване на всички типове кожа, е препоръчително да се нанесе дневният или респективно нощният крем съобразен със спецификата на всяка кожа.

 

Разгледайте почистващите продукти на френският експерт в БИО козметиката – Fleurance Nature тук.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе