6 ТОП тенденции за 2018-та

Дата: 07 Яну 2018

6 ТОП тенденции за 2018-та

 

  1. Все по-голяма популярност на натуралната козметика

 

 

 

Очаква се 2018 година да бъде годината на процъфтяване на натуралната козметика. По-малко развити брандове и такива, които в момента са в подем, но търговци и лаборатории предлагащи качествена и ефективна органична козметика, с грижа за околната среда, зачитащи правата на човека, без провеждани тестове върху животни и компании, които даряват част от приходите си за различни хуманни каузи ще бъдат на почит и през настоящата година. Клиентите са все по-информирани за вредите от множеството химикали използвани в козметиката и все по-често се ориентират към натурални продукти и сертифицирана БИО козметика, което им гарантира  съставки от естествен   произход, получени чрез методите на биологично земеделие.

Рециклируемите опаковки ще навлизат все по-често на козметичния пазар. Стъклените бурканчетата при кремовете ще заменят поетапно досега ползваните пластмасови такива, като освен сериозен принос в опазването на околната среда, производителите и търговците декларират и желание за прозрачност спрямо потребителите.

 

  1. Универсални козметични формулировки за мъже и жени

 

До преди няколко години не бяхме чували за козметични продукти, специално разработени за мъже, а през 2018-та и близките няколко години напред се очаква да навлизат на пазара все повече семпли, универсални продукти подходящи както за мъже, така и за жени. Наблюдава се тенденция към фокусиране на лабораториите в качеството, безопасността и ефективността на козметичните продукти, за сметка на скъпо струващите инвестиции в развитието на марките, скъпите офиси и други.

 

  1. Култ на маските за лице и грижа за кожата на тялото

 

Маските за лице са насочени все повече към специфични нужди – за почистване, за овлажняване, подхранване, анти-ейдж, акне, суха кожа и дерматити и други. Благодарение на развитието на технологиите и респективно научните открития, ще имаме уникалната възможност да ползваме все по ефективни маски, включително ще навлизат и такива с микро-иглички, образувани от активни съставки като хиалуроновата киселина.

Грижата за кожата на тялото става все по желана и таргетирана. Все повече се предлагат и търсят различни почистващи продукти, ексфолианти, овлажнители, подхранващи мултифункционални масла  и серуми за лице и тяло. Грижата за кожата на тялото, ръцете и краката минава на по-преден план.

 

  1. Навлизане на хранителните добавки за разкрасяване като част от ежедневната ни грижа  за поддържане на млада и здрава кожа

 

Правят се различни лабораторни проучвания, които доказват необходимостта от хранителни добавки като натурален колаген под формата на прах, хиалуронова киселина, различни натурални масла и други натурални съставки, които ще ребалансират и възстановят кожата на лицето и тялото. Ще я подхранят и хидратират, като я подготвят за влиянието на външните условия, на които сме подложени.

 

  1. Портативни технологични решения

 

           

Съвсем скоро, парфюмът, червилото и гребенът за коса далеч няма да са единствените принадлежности в дамските ни чанти. Вече навлизат в западна Европа, Щатите и Азия, а скоро ще започнат да се предлагат по-масово и у нас различни технологични решения като дерма стик за домашни условия, който провокира естествена регенерация на кожата на лицето. Има дерма стикове действащи на различен принцип – чрез охлаждане или чрез микро иглички, като вторият може да  се комбинира с различни органични масла за третиране на проблеми като белези от акне, бръчки, разширени пори, пигментни петна, стрии.

 

  1. Красивата, подхранена и добре оформена дълга коса е ТОП тренд за 2018

 

Шампоаните с леки натурални формулировки, без агресивни активни субстанции и без силикон завладяват потребителското търсене в цял свят, а регулярното ползване на растителни олиа и масла като арганово масло, масло от сусам, шипка и други, ще се превърнат в наше ежедневие. Те имат силно регенеративни и антиоксидантни свойства. Подхранват, омекотяват и подобряват гъвкавостта, като придават загадъчен блясък на косата.

 

АКО СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА ВИ Е БИЛО ПОЛЕЗНО, ХАРЕСАЙТЕ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ -  https://www.facebook.com/beautyspot.bg/  И ЩЕ МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ СТАТИИ, НОВИНИ И ПРОМОЦИИ!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе