Рецепта против акне - ледено блокче от лайка

Дата: 22 Окт 2017

 

Рецепта за почистване на лицето със заледено блокче от лайка  -  против акне

Изключително ефективна и лично изпитана рецепта против акне:

Предварителна подготовка

Сложете на котлона да заври около 200 – 250 мл вода. След завиране, добавете 3 супени лъжици лайка. Оставете лайката да поври 1-2 минути и отстранете съда от котлона, като затворите съда и оставите лайката да се запари около 15 минути. Прецедете я и охладете. След като се охлади, изсипете чая от лайка в поставка за ледчета във фризера и оставете да замръзне напълно.

Рецептата се изпълнява всеки ден, сутрин или вечер, непосредствено след баня, докато кожата на лицето е все още затоплена от душа.

Извадете 1 или 2 ледчета от разтвора с лайка и непосредствено след баня, докато докато кожата на лицето е все още затоплена от душа, обтривайте цялото лице над умивалника в банята. Замръзеното блокче от лайка ще се размръзи след няколко обтривания на кожата на лицето, тъй като тя все още е топла. Ако не ви е достатъчно едно ледче, можете да използвате и второ. След това оставете лицето да изсъхне, без да попивате останалите капки от разтвора от лайка. Прилагайте тази процедура всеки ден за около 1 месец, като вие ще видите  изненадващо бързо подобрение от лечебния ефект на лайката още след 3-тата процедура. Лайката е с много силно антисептично и противовъзпалително действие, като има свойството да намалява зачервяванията, успокоява кожата и унищожава бактериите ако има такива. Комбинацията на затоплена кожа и студено (заледено блокче с лайка) подобрява циркулацията и кръвообръщението на кожата и стимулира бърз оздравителен ефект. Единствено се изисква постоянство (около 1 месец), за да не се възобнови отново възпалителния процес.

Останалите във фризера заледени блокчета се ползват до изчерпване, но не по-дълго от 1 месец след направата им. Ако ви се наложи да повторите процедурата в даден момент, след повече от месец, направете нова запарка и замръзете отново.

Маската е подходяща за всеки тип кожа, освен в случаи на алергия към лайка.

 

АКО СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА ВИ Е БИЛО ПОЛЕЗНО, ХАРЕСАЙТЕ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ -  https://www.facebook.com/beautyspot.bg/  И ЩЕ МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ СТАТИИ, НОВИНИ И ПРОМОЦИИ!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе