8 Причини да изберете натурална козметика за вашето лице, коса и тяло

Дата: 21 Окт 2017

 

8 Причини да изберете натурална козметика за вашето лице, коса и тяло

Козметичната индустрия е огромна, става въпрос за стотици милиарди евро годишно. Не малка част от фирмите имат завидни рекламни бюджети и непрекъснато ни напомнят, че имаме нужда от продуктите им, за да изглеждаме млади и красиви, но част от тези продукти съдържат химикали, които могат сериозно да раздразнят кожата ни и в крайна сметка да доведат до различни заболявания.

Желанието на жените да изглеждат безупречно добре никога няма да изчезне и за огромно наше щастие, на пазара вече има много полезни продукти, с естествени, натурални съставки и доказани в годините свойства, които се появяват, за да ни осигурят това, което искаме – да бъдем красиви, без риск за нашето здраве.

 

1. Нашата кожа абсорбира голяма част от това, което нанасяме върху нея.

Колко всъщност се абсорбира, е въпрос на дебат. Някои казват, че е до 60%, други, че много малко ще достигне до кръвообращението ни. Но, така или иначе, голяма част от жените не желаем да поставяме тежки химикали върху кожата си.

Да не говорим, че приемаме някои от продуктите през устата – например червилата. Спрейове и прахове вдишваме през дихателната система, а кремовете за ръце могат да бъдат погълнати, когато се храним с ръцете.

Заместването на всички вредни съставки с натурални продукти на растителна основа, не само ще намали токсичното химическо натоварване на организма, но ще ви предостави и възможност да се възползвате от полезните свойства, които ни осигурява природата, чрез богатото разнообразие от използвани билки и растения.

 

2. Използваните химикали в козметиката могат сериозно да нарушат ендокринната ни система.

Прекаленото потребление на химикали може да доведе до различни проблеми - репродуктивни проблеми, забавяне на пубертета и много други.

 

3. Много химикали в продуктите за лична хигиена са показали, че повишават риска от рак и други заболявания на кожата.

 

4. Натуралните продукти са много по- ефективни и не нанасят щети върху нашето здраве.

Организмът усвоява природните средства много по-лесно и много по-добре, а натуралните козметични продукти съдържат всичко, което ни е необходимо и са много по-ефективни, без да ни вредят. Химикалите могат да объркат нашето тялото и да предизвикат редица заболявания. Естествените съставки в натуралната козметика подхранват и поддържат, вместо да натоварват, изчерпват и вредят.

 

5. Използването на натурални продукти, съдържащи само няколко съставки ви дава възможност много по-лесно да изолирате алергена, в случай че проявите алергична реакция.

 

6. Приемате и заобичвате себе си точно такъв, какъвто сте.

Откривайки уникалното действие и лечебните свойства на натуралната козметика, вие ще откриете и невероятното усещане, което е свързано с приемането и любовта към самите вас.

 

7. Оценявате възможността да дадете своя принос за опазване на природата и развитието на света като цяло.

Когато хората започнат да избират естествените и натурални продукти, те осъзнават и истинската им стойност. Замислят се къде харчат парите си и как това има реално въздействие върху по-малките предприятия и върху глобалната икономика като цяло.

Употребата на натурални козметични продукти те провокира да се замислиш върху различни каузи зад които застават компаниите, както и да оцениш и предоставиш своя принос за развитието на света като цяло.

 

8. На 8-мо, но не на последно място - Съставките в натуралните и органичните продукти идват от природата и няма нужда да се правят експерименти и тестове върху животните.

 

АКО СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА ВИ Е БИЛО ПОЛЕЗНО, ХАРЕСАЙТЕ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ -  https://www.facebook.com/beautyspot.bg/  И ЩЕ МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ СТАТИИ, НОВИНИ И ПРОМОЦИИ!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе