Каква е разликата между натурална козметика, органична или БИО и козметика без синтетични съставки

Дата: 21 Окт 2017

 

Каква е разликата между натурална козметика, органична или БИО и козметика без синтетични съставки

 

Принципите и философията на био и натуралната козметика са изградени върху разнообразието от съществуващите в природата растения и натурални продукти, които подпомагат метаболизма, регенерирането на клетките, капилярната циркулация и други. В природата има всички съставки, които са ни необходими за хидратиране, почистване, детоксикация и подмладяване на нашата кожа.

 

Натурална козметика (natural cosmetics)

Въпреки че терминът не е регламентиран, не всички натурални продукти, обозначени с текста - "натурален" върху етикета са „измамни“. 
Най-добре е във времето да се научите да разпознавате съставките на основните козметични продукти. 
Имайте предвид, че те са изброени от най-висок процент съдържание на съставката до най-нисък. Това е улеснение с цел по-добра 
ориентация за клиентите. Следвайки това правило, вие ще може да изберете продукт, в който синтетичните съставки са предимно в дъното 
на списъка, ако изобщо има такива.

 

Имайте също предвид, че латинските наименования на някои натурални съставки може да звучат синтетично. Например натриевият хлорид е просто сол, а лимонената киселина е съставка, съдържаща се в лимоните и други цитрусови плодове. Не се страхувайте - вие ще започнете да ги разпознавате с практика. Освен това, както ще разберете от информацията по-долу, има и други начини да се гарантира, че продуктът ви е направен от натурални съставки.

 

Органик или БИО козметика (organic or BIO cosmetics)

Този термин означава, че продуктите са органично отглеждани и е регламентиран от съответните международни организации, регулиращи и контролиращи органичното производство, включително и производството на козметични продукти. При органик или БИО козметиката, продуктът трябва да съдържа определен конкретен процент органични съставки, за да бъде обявен за органик или БИО на етикета. Независимо дали се отнася за крем за лице, шампоан, боя за коса или друга козметика, зад етикета „органик или БИО“ стоят доста строги критерии.

 

Козметика без синтетични съставки и без химикали - Synthetic-free (chenical-free)

Това означава, че продуктът не съдържа никакви синтетични съединения и е  направен 100% от естествени натурални съставки. Т.е. даден козметичен продукт може да 100 % натурален, но да не е органик или БИО (както и обратното), защото не е преминал съответните сертификации на международните сертифициращи органи, за които се заплащат доста големи суми.

 

Други термини и символи

 

Cruelty-free (без жестокост)

На някои продукти може да забележите, малък символ на заек. Наличието на такъв символ върху опаковката на козметичен продукт означава, че нито една от съставките му не е тествана върху животни. През 2013 г. Европа забрани изпитванията и тестовете на всички козметични продукти върху животните. Някои държави в САЩ започнаха да предприемат подобни инициативи, но козметичните компании, които произвеждат в Китай, все още трябва да тестват продуктите си върху животни според законите на страната, което означава, че там все още се правят тестове на козметичните продукти върху животните.

 

Vegan (веган)

Козметичниte продукт с надпис "веган" (vegan) не съдържат никакви животински продукти и субпродукти.

 

АКО СЪДЪРЖАНИЕТО НА СТАТИЯТА ВИ Е БИЛО ПОЛЕЗНО, ХАРЕСАЙТЕ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ -  https://www.facebook.com/beautyspot.bg/  И ЩЕ МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ И ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ СТАТИИ, НОВИНИ И ПРОМОЦИИ!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Нови продукти

Всички продукти

Върни До Горе